top of page

VITSAUKSIA

Hukkua.

Hukkua aineeseen.

Hukkua tiskiaineeseen.

Hukkua uneen.

Hukkua tiskiuneen.

Nukkua tiskiaineeseen.

 

Katovuosiin. Katovuosiin.

Hukkua katovuosiin. Kadota vuosiin. 

Hukkua katovuosiin kärsien tippurista ja lättäjaloista.

Tippurista, lättäjaloista, täistä ja peräpukamista.

Nukkuen. 

 

Hukkua nukkuen peräpukamiiin, valveilla katovuosiin ja tiskiaineeseen.

Tukehtua vuonon perällä. Sinistyä ja kalveta.

Paleltua kuoliaaksi Kanarialla. Silloin kun Kanarialla on kylmää.

Unohtaa vaihtaa alusvaatteita.

Unohtaa ottaa mukaan kondomeja.

 

Nielaista suuvesi.

Hukkua suuveteen kärsien mahahaavasta ja levottomista jaloista.

Maata valveilla olkavarressa avomurtuma, tulehdus ja sydän särkyneenä.  

Maata valveilla tiskiaineessa marinoitu sydän särkyneenä.


Hukkua vereen. Ylhäällä nummella. Hukkua ylhäällä nummella.
Saada ruokamyrkytys ja oksentaa koko yö.
Oksentaa koko yö. Oksentaa kondomeja. Kuunnella vauvan itkua koko yö ja samalla oksentaa peräpukamia, suuvettä ja kondomeja.

 

Hukkua hapanrauskuun, hukkua ryyppylasiin hapanhaihin.


Paleltua kuoliaaksi ylhäällä nummella aurinkoisena päivänå. Paleltua kuoliaaksi ja hukkua. Paleltua ja tukehtua. Saada sydänkohtaus uima-alaassa.
Saada suonenveto uima-altaassa. 

 

Saada kouristus uima-altaassa.
Juuttua pohjaristikkoon. Uima-altaassa.
Saada sähköisku.
Saada epileptinen kohtaus.
Uima-altaassa.

 

Hukkua kesken epileptisen kohtauksen. Tukehtua kesken kohtauksen. Punastua, sinistyä, kalveta ja tukehtua kesken kohtauksen.
Kun se ei suostu seisomaan. Juuri pahimpaan aikaan.
Kun se ei suostu laskemaan. Koskaan.
Mennä sinne mihin se näyttää. Antaa mennä mihin se näyttää. Saada se kipeäksi. Saada siihen kuolio.

Saada kuolio perseeseen. Olla kuolemaisillaan nälkään. Näännyttää jotakuta nälkään. Saada potku munilleen ja näännyttää jotakuta nälkään. 

 

Maata valveilla kun on saanut potkun munilleen, kun on peräpukamat ja kondomikin repesi. Maata valveilla päänsäryn tähden. Maata valveilla kiusaamispainajaisten tähden. Joutua kiusatuksi kun makaa valveilla. Joutua kiusatuksi kun on eroamassa. Joutua kiusatuksi yrittäessään synnyttää lasta. Joutua kiusatuksi kun on yöjalassa. Joutua kiusatuksi yössä. Joutua kiusatuksi vanhempiensa taholta. Jäädä ilman paikkaa mihin mennä. Jäädä ilman paikkaa johon päänsä kallistaisi. Olla pystymättä nukkumaan sillä silloin makaa vain valveilla. 

 

Tuntea tuskaa.
Tuntea omantunnon tuskaa.
Tuntea syövän tuskaa.
Tunta tuskaa polvessa.
Tuntea tuskaa jo toisessa polvessa.
Tunta tuskaa vyötärön alapuolella.
Tuntea tuskaa kaulan alapuolella.
Tuntea kuolintuskaa ennen aikojaan.


Kuolla liian myöhään. Hiipua. Hiipua peräpukamin ja kalkkeutumiseen. Hiipua ja kalkkeutua pystymättä nukkumaan. Hiipua ja antaa härskien hoitsujen pyyhkiä perseensä ja kaivella märkiviä makuuhaavoja. 

Laulaa nuotin vierestä. On paha jos laulaa nuotin vierestä. Se vihloo korvia.


On paha kähmiä jotakuta joka ei tahdo sitä. On paha antaa kähmiä itseään kun ei tahdo sitä. Paha, paha, paha. 


On paha jäädä auton alle. Paha ajaa jonkun yli. Paha joutua katsomaan omaisia silmiin. Paha joutua selittämään sitä lapsilleen. Että isä on murhaaja. Että äiti on murhaaja. Että me vanhemmat olemme murhaajia. Kaikki eivät ole murhaajia mutta me olemme. On paha jos on tappanut jonkun puukolla. Paha jos on ampunut jotakuta päähän. Tai vatsaan. Paha jos on kuristanut jonkun, paha jos on katkaissut jonkun käden, paha jos on murskannut jonkun polvilumpiot, syöttänyt hänelle paskaa, raiskannut hänen äitinsä ja tartuttanut tähän hivin. On paha jos kaatuu ja loukkaa itsensä. Paha tönäistä. Ei saa töniä. Eikä tartuttaa hiviä. 

 

On paha jos saa hivin. Paha saada ebola tai sikainfluenssa, paha saada isorokko tai espanjantauti, paha saada tuhkarokko, paha saada tulirokko ja musta surma. Älä saa tulirokkoa tai mustaa surmaa. Älä aiheuta sitä, että joku toinen saisi tulirokon tai mustan surman. Ole kiltti ja huolellinen. On helppoa olla paha ihan vahingossa.

 

Hukkua ja maata valveilla raskaana ja punataudissa. Maata valveilla huolten ja ripulin valvottaessa. Eikä päästä seuraavalle tasolle Tetriksessä, Candy Crushissa tai Angry Birdsissä. Olla aivan sekoamaisillaan. Olla ihan sillä hilkulla. Olla jörö. Ja kun juosta kuin viisi kilometriä. Ja kun ei saa penkiltä ylös kuin 70 kiloa. Saada selkä kipeäksi kobra-asennossa. Kun ei pysty koskettamaan varpaitaan. Lihoa. Lihoa. Lihoa. Vanheta ja lihoa ja saada kaiken maailman ihopoimuja ja kuolla sitten avuttomana surkimuksena. Avuttomana lihavana surkimuksena. Nokassa räkää. Ja syfilis hoitsulta joka mätänee toivottavasti vankilassa. Mädäntyä vankilassa. Mädäntyä vanhainkodilla. Mädäntyä haudassa. Kuolla unessa. Tukehtua unessa. 

 

Tukehtua mielisairaalassa. Luulla tukehtuvansa mielisairaalassa kun ei ole yhtään hiukkaa tukehtumassa mielisairaalassa. Olla pääsemättä pois mielisairaalasta. Olla pääsemättä kaltereiden läpi. Olla pääsemättä teräsoven läpi. Huutaa kaikin sielun ja ruumiin voimin ilman että kukaan kuulee. Luovuttaa. Olla pystymättä enempään. Juosta pehmustettuja seiniä päin ja hieroa verta ihoon ja turvonneeseen lihaan. 

 

Tyydyttää itseään itkien. Naida itkien. Antaa naida itseään itkeään. Antaa tyydyttää itseään itkien. Saada kivi päähänsä. Olla paha toisille. Olla päästämättä toisia mukaan leikkiin. Töniä toisia kukkulalta alas. Työntää heitä keinusta. Itkien. Tunkea hiekkaa heidän suuhunsa. Tunkea hiekkaa heidän pöksyihinsä. Tyydyttää itseään yksin. Yksin. Yksin. Lihoa ja tyydyttää itseään yksin. Televison ääressä. Facebookin ääressä. Vessassa. Avoimen ikkunan ääressä niin, että kuulee kadulla kulkijoiden äänet. Huokaista hiljaa ja miettiä, kuuliko kukaan. Seistä alastomana ikkunan ääressä pieni hetki toivoen kiihottuvansa, mutta kiihottumatta. Kiihottumatta koskaan.

Olla olematta ilman mitään haluja. Ilman mitään kaipuita. Olla rakastamatta, vihaamatta ja ylipäätään tuntematta. Tuntea tuskaa haluista ja kaipuista. Tuntea tuskaa kiihtymyksestä. Saada sydänkohtaus kesken yhdynnän. Saada sydänkohaus yhdynnän alussa. Saada sydänkohtaus sen päätteeksi. Saada sydänkohtaus yksin kotona. Television ääressä. Facebookin ääressä. Vessassa. Peräpukamin ja levottomin jaloin, maaten valveilla uudenvuodenaattona, naapurin koira tullut hulluksi ja kaikki vetämässä perseitä olalle paitsi sinä, jota ei löydetä ennen kuin monta päivää myöhemmin. Kenties vasta loppiaisena. 

 

Kävellä tyhmän näköisesti. Näyttää tyhmältä. Halkio huulessa. Huuli haljenneena ja silmä mustana. Syntymämerkki kasvoissa. Arpi ja syyliä. Käsivarsi kuihtuneena. Täplä silmissä. Erikokoiset rinnat. Käyrä kikkeli. Vajonnut perse. Kömpelöt jalat. Vinot lumpiot. Jättimäinen nenä. Pieni leuka ja purenta vino. Olla surkimus jolla on perse kasvojen paikalla. Pullohartiainen jolla on pectus excavatum ja sisäänpäin kasvaneet häpykarvat.

Pillu ajeltuna ja kasvot meikattuna. Kasvot ajeltuna ja pillu meikattuna. Yllä aivan liian kalliit vaatteet ja aivan liian vanhat vaatteet ja aivan liian suuret vaatteet ja aivan liian jotenkin täsmälliset. Aivan liian ystävällinen. Aivan liian hymyileväinen. Aivan liian totinen. Aivan liian hömelö. Aivan liian teennäinen. Aivan liian ylevä. Aivan liian matalamielinen. Aivan liian nopea. Aivan liian hidas. Aivan liian uupunut ja ylivilkas. Paha on olla aivan liian ylivilkas. Älä silti anna periksi, älä luovu toivosta. Kaikki voivat mennä salille. Kaikki voivat mennä joogaan ja miettiä sielunsa aukkoja. Tilkitä aukkoja. Kaikki voivat saada sixpäkin. Kaikki voivat kadottaa kiloja. Kaikki eivät voi saada lapsia mutta kaikki voivat kadottaa kiloja. Kaikki eivät voi soittaa pianoa mutta kaikki voivat päästä parempaan kuntoon. 

Gazan tilanteesta

 

TÄMÄ LINJA MERKITSEE KÄÄNNEKOHTAA SINUA PAHEMMAT PAREMMAT TOISETKIN OVAT SEN YLITTÄNEET TÄMÄ LINJA ON TÄRKEÄ SE MERKITSEE KÄÄNNEKOHTAA TODELLISET HERRASMIEHET OVAT SEN YLITTÄNEET JA SOTILAAT JA NATSISOTILAAT OVAT SEN YLITTÄNEET JA NATSIHERRASMIEHET JA KAIKKI TAPPAVAT KAIKKIA TÄMÄN LINJAN YLI JA SE MERKITSEE KÄÄNNEKOHTAA SEN ON TARKOITUS PYYHKIÄ POIS KAIKKI MUUT LINJAT JA TEHDÄ KÄÄNNE, PYYHKIÄ POIS RUUMIINÄÄRIVIIVAT, JALKAKÄYTÄVÄT JA KORKEUSKÄYRÄT JA KÄÄNTEET PYYHKIVÄT POIS KÄÄNTEEN VÄLIT TÄMÄ ON ELÄMÄNVIIVANI KÄMMENENI ELÄMÄNVIIVA SE KIETOUTUU PALJOUTEENI HALAA MEIDÄT YHTEEN KIINTYMYSMÖSSÖÖN PERHEENI IHMISENI ILMAN HEITÄ OLEN VAIN MINÄ ENKÄ KESTÄ OLLA VAIN MINÄ SILLÄ MINÄ ELÄN SOLIDAARISUUDELLE RAKKAUDELLE TÄLLE KAIKELLE VELJEYDELLE SISARUUDELLE JA VASTOIN VELJEYTTÄ JA SISARUUTTA JOKA RIIPPUU TÄSTÄ LIINASTA JOKA ON SIDOTTUNA MASTOON TÄSSÄ RISTIMERESSÄ JOKA ON KÄÄNTEENTEKEVÄ JA JOS ASTUT VIIVAN YLI SE RIKKOUTUU EIKÄ TEE ENÄÄ KÄÄNNETTÄ VAAN HAJOAA HIENOKSI TOMUKSI JONKA VOIT VETÄISTÄ NENÄÄSI JA MINKÄ YLI ME SITTEN ASTUMME JOS VEDÄT KOKO VIIVAN NENÄÄSI KAIKKI LINKIT VIEVÄT JO PALESTIINAAN MUTTA ME LÄHETÄMME SILTI KAIKKI LINKIT PALESTIINAAN LÄHETÄMME KAUPALLISIA LINKKEJÄ PALESTIINAAN JA POLIITTISIA LINKKEJÄ PALESTIINAAN JA HÄTÄLINKKEJÄ JA VELKALINKKEJÄ JA ASEJÄRJESTELMÄLINKKEJÄ PALAESTIINAAN JA ÄÄRIUSKONNOLLISIA LINKKEJÄ JA KOHTUULLISENUSKONNOLLISIA LINKKEJÄ JA JOPA USKONNOTTOMIA LINKKEJÄ PALESTIINAAN JA JUMALASINUAAUTTAKOONLINKKEJÄ JA LÄHETÄMME SOVITTELIJAN PALESTIINAAN SOPIMAAN LINJASTA SILLÄ ME TIEDÄMME OIKEIN HYVIN JA ME OLEMME REILUJA JA MEILLÄ ON SELKEÄ KUVA VAIKKEI HEILLÄ SITÄ SIELLÄ PALESTIINASSA OLEKAAN EIKÄ ISRAELISSA TARVITSEMME VAIN LISÄÄ RUOTSALAISIA SOVITTELIJOITA VÄLIKÄSIÄ PAPPEJA ASIAMIEHIÄ LISÄÄ TUOLLAISIA YSTÄVÄLLISIÄ VANHEMPIA MIEHIÄ TAI HIPAHTAVIA EUKKOJA POLIITIKKOJA VIIVOITETUIN LEHTIÖIN JA RUUTUPAPEREIN TAI VAIN HYVILLÄ EXEL-TAULUKOILLA VARUSTETTUJA LÄHETÄMME TEILLE EXELTAULUKON JOKA ON KÄÄNTEENTEKEVÄ SE ON LIITETIEDOSTOSSA PLUSSINEEN JA MIINUKSINEEN TÄMÄ ON YKSINKERTAINEN LASKUTOIMITUS KUN SE LAITETAAN TAULUKKOON JA ASIALLA OVAT POLIITIKOT JOILLA ON DIPLOMAATTISET SATAKIELISET SINISET HUULET JA OVAT KÄÄNTEENTEKEVIÄ JA VETÄYTYVÄT VIISAAN LEPOON PYHIIN KAUPUNKEIHIN JA JUTTELEVAT PYHIEN MIETEN KANSSA TAI VAIN JONKUN JOKA NÄYTTÄÄ HYVÄLTÄ TELKKARISSA JA JOLLA ON TAHRATON MENNEISYYS EI MITÄÄN PEDOFIILEJÄ TAI SOTARIKOLLISIA TAI JUMALANPILKKAAJIA TAI RIVORIITTOJA VAIN KELPO VÄKEÄ JOLLA ON SIELU JA HYVÄ KARMA JA TERÄVÄ NÄKÖ JA HYVÄ AURA JONKUN KARISMAATTISEN NIIN KUIN GANDHI PAITSI TIETYSTI RUOTSALAISEN TAI PAHIMMASSA TAPAUKSESSA NORJALAISEN JA HÄN VOI SITTEN SOPIA LINJASTA MEIDÄN PUOLESTAMME SIIS TARKOITAN TEIDÄN PUOLESTANNE KIITOS JA NÄKEMIIN ARRIVEDERCI SO LONG JA NIIN EDESPÄIN JA POISPÄIN

Translation: Tapio Koivukari

bottom of page